XenForo 2 Dosya Sağlık Kontrolü Uyarisi Nasil Düzenlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Roodmin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Roodmin

Kayıtlı Kullanıcı
Web sitesi
google.com
Xenforo benimde muzdarip olduğum konulardan biride bu dosya sağlık kontrolü uyarısı, evet araştırmalarım sonucu bu sorunun neden olduğunu buldum ve nasıl sorunu yanı admin panelindeki uyarıyı kaldırılır bunun hakkında güzel bir anlatım yapmaya calışarak bu sorun olan uyarıyı çözmüş olacağız. Şimdi hiç vakit kaybetmeden bu kolay, basit sorunu nasıl çözeceğimiz hakkında anlatıma geçelim. Öncelikle bu sorunun neden olduğunu anlatayım. Xenforo ana dosyaları veya eklenti tema gibi dosyaların içerisinde hashes.json dosyası bulunur bu dosyada o eklentideki dosyaların SHA256 kodlarını barındırır bu şekilde ana dosya içeriğinde bir değişiklik olduğu an otomatik SHA256 koduda değişir bu değişiklikte admin panelinde dosya sağlık taramasında fark edilerek dosyanın orjinal olmadığına dair bir uyarı meydana gelir. Hemen bunun çözümüne başlayalım. Ben burda bir ekletinin dosyasının değiştirdim ve sağlık taraması yaparak uyarı vermesini sağladım tamamen anlatım için yaptım, sizde bu anlatımı referans alarak uyarı veren eklentilerinizin uyarısını kaldırısınız.
  1. Şimdi Alta örnek bir uyarı mesajı üzerinde ilerleyeceğiz
xenforo-dosya-sagligi.webp
Yukarda göründüğü üzere uyarı bu dosyadan geliyor
Kod:
src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/XF/Template/Templater.php

2.Yukardaki dosyayı bilgisayarınıza indirerek
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Adrese yüklüyorsunuz ve aşağıdaki resimdeki gibi SHA256 kodunu yani yeşil ile boyanan Koduları kopyalayın.

md5-ekrani.webp

3.Daha sonra hata verilen ekleti hangisi ise onun dosyalarının içerisine girin, benim kullanığım Forum istatislikler sistemi kullanıyorum siz kendi ekletinizin dosyalarına girin alttakide benim ekletinin yolu

Kod:
src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik

bu dosyanın içerisinde hashes.json bu dosyaya ihtiyacımız var
Kod:
src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/hashes.json

yukardaki adresi pc indiriyoruz ve içini acıyoruz.

ve hemen alttaki adresi bulun ve karşısındaki kodları silin
Kod:
src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/XF/Template/Templater.php

hashes.webp
4.Yeşille işaretlenen kodları silerek templater.php yükleyerek size verilen SHA512 kodunu sildiğiniz yere yapıştırın ve kayıt edin işte hepsi bukadar.
bunları yaptıktan sonra tekrar sağlık taraması yaparak sorunun kalktığını göreceksiniz.

💐Sevgiyle Sağlıklı Günler Dilerim🎉

Geri